Linda Rothstein – 2-24 november

Utställning "FÖRNIMMELSE"
Öppning lördagen den 2 november.
Vernissage kl 13.
Därefter öppet torsdag kl 16–18,
lördag–söndag kl 11-17.

Föreställningar om hur man ser på världen; det man anar och förnimmer och det man inte ser.
”Under en längre tid har jag regelbundet åkt ut till en skog som har varit i min släkt i mer än 400 år, och mött en plats som tidigare inte har lockat mig. Ur ett konstnärligt fiktivt perspektiv har jag möjlighet att möta och skapa alternativa världar. En sådan värld uppenbarade sig i en glänta där i skogen, en plats vid sidan om nyttan och vid sidan av tiden. Det var där allting började.

Jag fascineras av tillvarons gåtfullhet, dess enorma kraft och skörhet. En inspirationskälla är den tyske filosofen och sociologen Max Webers tankar om att världen, efter upplysningen, är avförtrollad. Tillvarons gåtfulla existens och magi har ersatts av det mätbara och rationella, en ständig strävan efter att kontrollera den yttre världen; den inre världen tycks nästan helt glömts bort. Utgångspunkten är det rumsliga, det är där idéerna föds och styr valet av materialet.

Jag arbetar i olika medier, främst installation, skulpturala objekt och fotografi. Bilderna bearbetas, en upplösning av verkligheten, så att mer abstrakta världar kan träda fram. Tingens osynliga liv. Här rör sig livet stilla. Som en förnimmelse.”