Haidar Mahdi och Alexander Höglund 17 juli-11 augusti

Utställning med Haidar Mahdi och Alexander Höglunds konstverk.
Öppning onsdagen 17 juli kl. 16-20.
Vernissage kl. 17.
Öppet under vecka 29:
18-20 juli kl 11-18, 21 juli kl 11-17.
Därefter öppet torsdag kl. 16-18,
lördag-söndag kl. 11-17.

Haidar Mahdi – Lera och skulptural konst
Jag arbetar gärna i stengodslera och bygger upp mina motiv utifrån en känsla eller idé. Mina keramiska verk täcks ofta av tjocka rinnande glasyrer och olika strukturer som jag skapar genom att arbeta med lager på lager. Jag låter ytorna variera; ibland sträva och hårda, ibland mjuka och följsamma. Glänsande släta ytor bryts upp av bubblor, sprickor och håligheter. Jag blandar starka expressiva färger med det allra svartaste svarta.

Mina skulpturer rör sig mellan formmässiga abstrakta experiment till mer organiska former. Inspirationen kommer från flera håll: rokoko, kitsch, växtriket och subkulturer som t.ex. Black Metal. Jag låter keramiken möta andra genrer och material. På så sätt skapar jag eggande kontraster och oväntade möten. Metodiskt och utsvävande utforskar jag de oväntade vägarna och ser vart processen med materialet tar mig.

Alexander Höglund – Bild- och videokonst, installationer och performance – Blekingerummet
I mitt konstnärskap använder jag mig av en mångfald av tekniker, inklusive ljudkonst, 3D-animation och performance. Jag är även en av medgrundarna till PLX, en organisation som under sina 15 år har producerat en rad utställningar, festivaler och klubbar. PLX är även grundare av PLX Tjäröfestivalen.

Min utställning på Karlshamns Konsthall kommer jag att utforska användningen av AI-teknik för att skapa modeller som genererar konstverk. Dessa konstverk inspireras av Blekinges rika kulturhistoria, dess flora och fauna, samt dess industriella arv. Jag har därför valt att kalla min del i utställningen för Blekingerummet.